SJEME CVIJEĆA

Lychnis chalcedonica

  Lychnis chalcedonica ili Malteški križ ili goruća ljubav cvijeta u lipnju s užarenim, grimizno crvenim cvjetovima. Lychnis chalcedonica je veoma dragocjen cvijet koji se uzgajao u Američkim vrtovima još od kolonijskih vremena. Raste od 30-100 cm u visinu i ponajviše voli polusjenu.  

Vaša cijena: 0,69 €

Gaillardia

Specijalna ponuda
  Gaillardia ima velike cvjetove slične ivančici, promjera 5-10 cm. Cvate od ranog ljeta do jeseni, a rezani cvjetovi dugo traju u vodi. Gaillardia najbolje uspijeva na sunčanom mjestu. Ova biljka naraste u visinu 50-70 cm, cvijeta ljeti od 6 do 9 mjeseca, a formira bujne žbunove prepune cvjetova. Ova biljka je ne zahtjevna, dobro podnosi i siromašna zemljišta, a i temperaturne oscilacije.

Vaša cijena: 0,66 € 0,53 €

Vučika (Lupina)

  Vučika je trajnica sa veoma visokim cvijetom pa ju je poželjno saditi kao pozadinsku biljku. Može se saditi na sunčanom položaju ili polusjeni. Cvijeta od početka 6 mjeseca, a ako se ocvali cvjetovi režu cvjetanje se može produžiti do 9 mjeseca. Cvijetovi su najčešće roskasti ili ljubičasti. Korijen je poprilično dubok i radi tog svojstva se zna saditi kako bi se razrahlila zemlja. Može prezimi i na niskim temperaturama.

Vaša cijena: 0,59 €

Lilium Michiganense

  Lilium Michiganense, Mischiganski ljiljan je podrijeklom iz Missourija, SAD. Ova vrste ljiljana je jednostavna za rast i na našim prostorima ne doseže visinu iznad 1,50 metara. Cvijeta u lipnju i srpnju od žute do narančasto smeđe sa mrljama u blizini centra. Svaka stabljika koja izraste može proizvoditi do 5 cvijetova. Lilium Michiganense podnosi jako niske temperature tijekom zime. Veoma voli šunčane djelove vrta dok jako dobro uspijeva i u polusjeni. Nije zahtjevan što se tiče tla...

Vaša cijena: 0,00 €

Lilium Canadense

  Lilium Canadense je jedna od najelegantnijih vrsta ljiljana. To je veličanstvena visoka trajnica šumskog ljiljana, naraste do 1m visine. Cvijet ovoga ljiljana je trubastog oblika i boje od žute do narančasto-crvene s tamnim pjegama. Ovaj graciozan ljiljan cvijeta krajem lipnja ili početkom srpnja te proizvodi i do 20 mirisnih cvijetova po biljci. Cvijetovi su dvospolni, oni imaju i muške i ženske organe. Lilium Canadense vrlo dobro podnosi niske temperature zimi te preferira...

Vaša cijena: 0,00 €

Tapeinochilos ananassae

    Tapeinochilos ananassae je Indoneziski voštani Ginger je vrlo atraktivna tropska biljka koj može narasti do 2,5 m visine. Stabljika jako sliči na bambus, te se na vrhu pojavljuje crveni, veliki cvijet koji je nalik na ananas ina kojem se pojavljuju mali žuti cvijetovi. Traži dosta mijesta, u teglama je poželjno svaku godinu presaditi u veću. Cvijet može biti i do 30cm dugačak i izglada jako efektno u bilo kojem okruženju. Nije kompliciran za uzgoj, zahtijeva redovito...

Vaša cijena: 0,00 €

Aquilegia canadensis (Rozo-žuti pakujac)

  Pakujac pripada porodici Ranunculaceae (žabnjaci) i u njemu je sadržano oko 70 vrsta. Pakujac je zeljasta biljka, naraste do 90 cm visine. Donji listovi formiraju rozetu iz koje izlazi cvjetna stapka na kojoj se nalaze nepravilno raspoređeni nasuprotni listovi. Cvate od 5 do 7 mjeseca  zvonolikim visećim cvjetovima promjera 3-5 cm.   

Vaša cijena: 0,00 €

Aquilegia vulgaris (Plavi pakujac)

  Pakujac pripada porodici Ranunculaceae (žabnjaci) i u njemu je sadržano oko 70 vrsta. Pakujac je zeljasta biljka, naraste do 90 cm visine. Donji listovi formiraju rozetu iz koje izlazi cvjetna stapka na kojoj se nalaze nepravilno raspoređeni nasuprotni listovi. Cvate od 5 do 7 mjeseca  zvonolikim visećim cvjetovima promjera 3-5 cm. 

Vaša cijena: 0,79 €

Asarina scandens

  Asarina scandens je penjačica nižeg rasta, ljubičastih cvjetova. Asarina scandens je cvijet jako brzog rasta i cvjetnje pa se može uzgajati i kao jednogodišnja biljka. Cvate od ljeta pa sve do kasne jeseni. Nije otporna na niske temperature.  

Vaša cijena: 1,29 €

Verbena bonariensis

Specijalna ponuda
  Verbena bonariensis je dekorativna biljka koja se može posaditi u vrt kao prekrivač tla, u kamenjar, cvjetne sandučiće ili kao balkonsko cvijeće u viseće vaze.  Listovi su duguljasti, zaobljeni te po rubovima nazubljeni i prekriveni sitnim dlačicama. Nije teška za uzgajanje. Treba je staviti na sunčano mjesto u dobro drenirano, propusno, humusno tlo i redovito zalijevati.   

Vaša cijena: 0,89 € 0,71 €

Predmeta: 21 - 30 of 64
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Artikli kojima cijene nisu izražene, odnosno navedena cijena iznosi 0.00 € znači da trenutno nemamo te vrste u zalihama!